חבילה 11 – אקסטרים נוף וקולינריה גלילית

09:00 – קבלת פנים בטרקטורוני דישון – קפה ומאפה
נקבל אתכם במתחם היפה במושב דישון, מתחם יפה ומושקע. כאן מחכה לכם פינה לשתייה חמה: קפה שחור, נס קפה, תה צמחים, לימונדה קרה, מים מינרלים, פריסת מאפים מלוחים ומתוקים .

09:30 – טיול רייזרים "בין הכרם למצוק"
המסלול עצמו מתחיל במושב דישון בנסיעה דרך שדות, מטעי הנשירים והכרמים, נסיעה בשטח בוצי (בעונה) וחילוצי שטח במידת הצורך.
המשכו של המסלול בהר זמר, שם מצפה לנו דרך מאתגרת מלאת עליות חדות, ירידות תלולות ונסיעה חוויתית בג'בלאות, נמשיך יחד מזרחה, נעבור בין כרמי ענבים ליין, ניכנס אל תוך יערות הרי נפתלי ונטפס בעזרת הטרקטורון עד המצוק הכי גבוה בהר – "קרן נפתלי".
"קרן נפתלי" פותחת בפנינו חווית נוף וטבע עוצרת נשימה; עמק החולה, רמת הגולן והחרמון נפרשים לפנינו במלוא עוצמתם.
צוות ההדרכה שלנו ישמח להעניק לכם הסבר מקצועי על הסובב אתכם, זאת יחד עם קפה שחור, תה צמחים ועוגיות שיוגשו לכם חופשי חופשי בשטח. לאחר ההפסקה בנקודת התצפית. עשה דרכנו מטה חזרה בנסיעה ביערות הרי נפתלי, ניסע למרגלות הר זמר ונעצור לתצפית אל עמק בקעת קדש ואל הרי הלבנון.
רייזרים – 4 בכל רייזר. יש להביא רשיון נהיגה למי שרוצה לנהוג.

11:30 – סדנת גבינות ביקב אדיר
הסדנה כוללת לימוד הפלא של מעבר מחלב עיזים לגבינת עיזים.
הסבר על עולם הגבינות, סוגי הגבינות, תהליך הייצור על שלביו, עקרונות יסוד לטיפול בגבינות, מה הם חיידקים טובים ומה הם חיידקים רעים ויתרונותיו של חלב העזים.
בחלק המעשי: כל משתתף יקבל גזיה אישית וחלב עיזים, יכין בעצמו גבינת עזים ויתבלן אותה על פי טעמו האישי.

12:15 – טעימות יין וגבינות ביקב אדיר
לאחר סדנת הגבינות נזמין אתכם לטעימות ממגוון יינות הבוטיק שלנו
וגבינות עזים מעשה ידי המחלבה על מנת לבחון את הפוטנציאל של כל
אחד ואחת מכם בהכנת הגבינה שלו…

13:30 – ארוחת צהריים באחוזת דוברובין
מנות פתיחה
לחם הבית מוגש חם
סלט האחוזה-עגבניית שרי, מלפפון, בצל, בזיליקום וזיתי קאלמטה.
סלט כרוב הדרים- אגוזים קלויים ברוטב וינגרט בלסמי וסילאן.
סלט ירוק – חסה ערבית וחסה עגולה ברוטב וינגרט בזיליקום.
חציל רומני- חציל שרוף על האש בתוספת פלפלים צבעוניים קלויים, עשבי תבלין. לימון ושמן זית
טחינה גלילית תוצרת הבית.
סוגי הסלטים משתנים עם עונות השנה.
שתייה קרה
קנקני לימונדה ומים.

לצד העיקר.. .
תפו"א בתיבול עשבי תבלין , פלפל שחור גרוס טרי ושמן זית אפויים בתנור.
אורז השף- בתיבול מיוחד של שף המקום ומשתנה מיום ליום.

העיקר גריל מרכזי
נתחי פרגית , החלק הרך הטעים והמצוין לצלייה על גריל פחמים במרינדת עשבי תבלין
קבב עסיסי משובח עשוי מנתחי אנטריקוט קצוצים , מתובל בטעמים חזקים ועשבי תבלין טריים צלוי על גריל פחמים.
מהמעשנה שלנו : אתם תהיו מאושרים שמצאתם אותנו- שף האחוזה חקר ולמד את תורת העישון וגילה שיש טעם בעישון, נתחי חזה הודו טרי מושרה במרינדת השף עשיר בטעמים מעושן על טהרת עצי דובדבן ושזיף.
קינוח מוגש ע"י מלצריות
פאדג' שוקולד עשיר ורך.
מאפה תפוחים אישי חם בניחוח קינמון ברוטב תפוחים.
שתייה חמה : קפה שחור, תה עלים.
מנה מיוחדת- צמחונית/טבעונית/ללא גלוטן – בהזמנה מראש

14:45 – ביקור בחוות התבלינים בחולתה
במקום תוכלו לראות מעל ל-200 סוגים של תבלינים, חליטות, צמחי מרפא ותערובות גורמה מכל הסוגים, כאשר להם מתווספים מוצרי איכות גליליים: דבש, שמני זית, טחינות, ריבות ביתיות ועוד…
חוות "דרך התבלינים" בחולתה מזמינה אתכם לביקור טעים ונעים שבצידו העשרת הטעמים והמחשבה – לא כולם מודעים לכך, אבל חוץ מטעמם הטוב של התבלינים, לכל אחד מהם יש השפעה כזו או אחרת על גופינו. זה יכול להיות בעזרה לעיכול טוב יותר, הורדת כולסטרול ולחץ דם, הרגעה, ואפילו התגברות על מחלות ומצוקות.

קבוצות מטיילים שמגיעות אלינו זוכות כאן להדרכה על עוצמת התבלינים המלווה בדוגמאות פיקנטיות, סיפורים וטעימות.