חבילה 12 – יום מורשת וטבע – בעקבות גיבורים

חלק א' – ארוחת בוקר אל מול נוף כרמים משכר
נקבל אתכם בבוקר טוב במרכז המבקרים שלנו, נפתח את הבוקר בצפייה בסרטון שמתאר את תהליך ייצור הגבינות והיין וניתן לכם לספוג את האווירה המיוחדת במקום.
במקביל, צוות המקום יכין לאורחים שלכם ארוחת בוקר כשרה ומפנקת במיוחד הכוללת:
פלטת 4 סוגי גבינות עיזים המיוצרות במקום
אומלט משתי ביצים רגיל /עשבי תיבול
סלט ירקות עם גבינה מלוחה, אגוזים, חמוציות והרוטב שלנו
שני סוגי טפנדים (עגבניות מיובשות וזיתים)
טונה וזיתים
חמאת עזים וקונפיטורת פירות איכותית
לחם כפרי עם אגוזים
קינוח… גלידת יוגורט איכותית המיוצרת במקום מלווה ביין קינוח "אדיר"
מזנון עם מיחם קפה ותה או קפה הפוך/אספרסו ותה – תלוי בכמות האורחים.
שתייה קלה – קנקני מיץ תפוזים ומים קרים על השולחנות
ביציאה מהסרטון יחכה להם שולחן ערוך מכל טוב.. אנו מבטיחים חוויה קולינארית מושלמת….
* אופציה לטעימות יין בליווי הסברים בתוספת מחיר.
משך הפעילות שעה וחצי

חלק ב' – אנדרטת המסוקים בשאר ישוב
אנדרטת המסוקים הינה אנדרטה לזכר 73 חללי אסון המסוקים.
האנדרטה מרשימה ביופייה ומטלטלת בעוצמתה. היא מורכבת
מ 73 גושי סלע זקופים סביב בריכת מים עגולה שבתוכה שמות
החללים.
נקבל הדרכה מבן מושב שאר ישוב ידריך את הקבוצה ויספר על
הלילה ההוא.
במסלול הליכה קצרצר מגיעים אל פלג נחל הדן ובו עץ תאנה ועליו
שמות הנופלים.
משך הפעילות כארבעים דקות

חלק ג' – מסע מוטורי בעקבות גיבורים של מסע באיזי
לאחר התארגנות והדרכה נצא למסע מוטורי בעקבות גיבורים
נעלה על רכבי השטח ונצא למסע מוטורי בעקבות שלושה גיבורים:
הנרייטה סאלד, אורי אילן ואלי כהן. 
נחצה את נחל הבניאס השוצף ונטפס אל עבר שלוש הנקודות
במסלול. בכל נקודה נשמע הסבר אודות אחת הדמויות: 
הנרייטה סאלד אם עליית הנוער, אורי אילן בן קיבוץ גן
שמואל, לוחם בחטיבת גולני שנפל בשבי הסורי ואלי כהן
שריגל לטובת מדינת ישראל בדמשק. 
נשמע אודות סיפורי הגבורה שלהם ועל המורשת אשר
השאירו לאחר מותם. 
יש להביא רישיון נהיגה.
משך הפעילות כשעתיים
כולל הסברים

חלק ד' – מוזיאון אחוזת דוברובין – בואו לחוות ולהתרגש
נגיעה בהיסטוריה ומורשת יכולה להיות חוויה מיוחדת במינה ,מסע אל העבר ב"מנהרת זמן " .
קורותיה של המושבה יסוד-המעלה בת ה 131 שנים הוא סיפור על מאבק באתני הטבע ועל אהבה ללא קץ לארץ ישראל. פרק נוסף בתולדותיה הוא סיפורה המופלא של עליית גר-הצדק יואב דוברובין (1909) וקורותיה של משפחתו הענפה במושבה ובתולדות הגליל.
סיור במוזיאון אחוזת דוברובין ובאווירה מיוחדת של פעם , חדרי הבית והחפצים
מ"עליית הגג" משמשים כתפאורה לסיפורים ואגדות "שהיו באמת" .
באתר המשוחזר:
העלאת מים מבאר אנטיליה ייחודית בבוסתן .
צפייה בתכנית אור קולית "130 שנה של התיישבות" באולם ממוזג
חדרי תצוגה שונים.
"דרך הלחם" תצוגה בה נכיר את תהליכי גידול הדגן .

חלק ד' – ארוחת צהריים בשרית וכשרה במסעדת דוברובין
מנות פתיחה
לחם הבית מוגש חם
סלט האחוזה-עגבניית שרי, מלפפון, בצל, בזיליקום וזיתי קאלמטה.
סלט כרוב הדרים- אגוזים קלויים ברוטב וינגרט בלסמי וסילאן.
סלט ירוק – חסה ערבית וחסה עגולה ברוטב וינגרט בזיליקום.
חציל רומני- חציל שרוף על האש בתוספת פלפלים צבעוניים קלויים, עשבי תבלין. לימון ושמן זית
טחינה גלילית תוצרת הבית.
סוגי הסלטים משתנים עם עונות השנה.
שתייה קרה
קנקני לימונדה ומים.
לצד העיקר.. .
תפו"א בתיבול עשבי תבלין , פלפל שחור גרוס טרי ושמן זית אפויים בתנור.
אורז השף- בתיבול מיוחד של שף המקום ומשתנה מיום ליום.
העיקר גריל מרכזי
נתחי פרגית , החלק הרך הטעים והמצוין לצלייה על גריל פחמים במרינדת עשבי תבלין
קבב עסיסי משובח עשוי מנתחי אנטריקוט קצוצים , מתובל בטעמים חזקים ועשבי תבלין טריים צלוי על גריל פחמים.
מהמעשנה שלנו : אתם תהיו מאושרים שמצאתם אותנו- שף האחוזה חקר ולמד את תורת העישון וגילה שיש טעם בעישון, נתחי חזה הודו טרי מושרה במרינדת השף עשיר בטעמים מעושן על טהרת עצי דובדבן ושזיף.
קינוח מוגש ע"י מלצריות
פאדג' שוקולד עשיר ורך.
מאפה תפוחים אישי חם בניחוח קינמון ברוטב תפוחים.
שתייה חמה : קפה שחור, תה עלים.
מנה מיוחדת- צמחונית/טבעונית/ללא גלוטן – בהזמנה מראש
משך הפעילות כשעה וחצי
חלק ה' – ביקור בחוות התבלינים בחולתה
במקום תוכלו לראות מעל ל-200 סוגים של תבלינים, חליטות, צמחי מרפא ותערובות גורמה מכל הסוגים.חוות "דרך התבלינים" בחולתה מזמינה אתכם לביקור טעים ונעים שבצידו העשרת הטעמים והמחשבה – לא כולם מודעים לכך, אבל חוץ מטעמם הטוב של התבלינים, לכל אחד מהם יש השפעה כזו או אחרת על גופינו. זה יכול להיות בעזרה לעיכול טוב יותר, הורדת כולסטרול ולחץ דם, הרגעה, ואפילו התגברות על מחלות ומצוקות.קבוצות מטיילים שמגיעות אלינו זוכות כאן להדרכה על עוצמת התבלינים המלווה בדוגמאות פיקנטיות, סיפורים וטעימות.

משך הפעילות כארבעים דקות