חבילה 18 – אקשן וסדנת חומוס גלילית

חלק א' – ארוחת בוקר אל מול נוף כרמים משכר
נקבל את האורחים שלכם בבוקר טוב במרכז המבקרים שלנו, נפתח את הבוקר בצפייה בסרטון שמתאר את תהליך ייצור הגבינות והיין וניתן להם לספוג את האווירה המיוחדת במקום.
במקביל, צוות המקום יכין לאורחים שלכם ארוחת בוקר כשרה ומפנקת במיוחד הכוללת:
פלטת 4 סוגי גבינות עיזים המיוצרות במקום
אומלט משתי ביצים רגיל /עשבי תיבול
סלט ירקות עם גבינה מלוחה, אגוזים, חמוציות ורוטב פסטו המיוחד שלנו
שני סוגי טפנדים (עגבניות מיובשות וזיתים)
טונה וזיתים
חמאת עזים וקונפיטורת פירות איכותית
לחם כפרי עם אגוזים
מזנון עם מיחם קפה ותה או קפה הפוך/אספרסו ותה – תלוי בכמות האורחים.
שתייה קלה – קנקני מיץ תפוזים ומים קרים על השולחנות

חלק ב' – טעימות יין וגבינות שעדיין לא טעמתם
לאחר ארוחת הבוקר נזמין אתכם לטעימות ממגוון יינות הבוטיק
וגבינות האיכות בליווי הסברים, ונקנח עם גלידת יוגורט המיוצרת במקום בליווי יין קינוח "אדיר"
משך הפעילות כשעה וחצי

חלק ג' – לוחמת פיינטבול
אל המטרות החיות שלפניכם, 250 כדורי צבע… אש! אם סרטי אקשן קטנים עליכם, הגיע הזמן להראות מה אתם שווים. אתר רפטינג נהר הירדן מציע לכם "לוחמת שטח"- בסביבה ירוקה המציבה תכסית טבעית, מקומות מסתור והסוואה ושפע של אתגר ומחשבה.
אז קדימה, זירת הפיינטבול מחכה לכם ב – live .
לרשותכם משחקים מונחים כגון הדגל, חיסול חשבונות וכד'.
יש להצטייד בנעליים סגורות
משך הפעילות : כשעה ורבע, כולל תדרוך.

חלק ד' – טיול רייזרים בנהיגה עצמית בעמק החולה
הרייזר הינו רכב פנאי שטח המותאם ביותר לטיול אתגרים וספורט אקסטרים.
בטיולי RZR תקבלו לידכם את רכב השטח המדהים שלנו, שאחד היתרונות החשובים שלו המאפשרים לעשות בו שימוש שממצה את כל יכולותיו, הינו הבטיחות.
טיולי רייזר מהנים במיוחד בגלל איכות הנסיעה. הרייזר מצטיין בתנאי שטח קשים בשל המבנה המוקפד שלו ונפח המנוע העצום יחסית לגודלו. הרייזר בנוי כך שכל נהג, צעיר או ותיק יוכל לתפעל אותו בקלות.
טיולי רייזר ברפטינג נהר הירדן מציעים לכם חווית שטח ייחודית בכלים חדשים ושמורים במסלולים אטרקטיביים לאורכו של נהר הירדן אל מול הר חרמון.
ארבעה / שישה אנשים ברכב, רישיון חובה.
משך הפעילות: כשעה ורבע (כולל תדריך)

חלק ה': תחרות החומוס הגלילית באחוזת דוברובין
בשנת תרפ"ז 1927 התקיימה התערוכה החקלאית הגדולה בפלשתינה – ארץ ישראל.
כל איכר הביא את גידוליו לתערוכה שהתקיימה בעכו.
בניו של יואב דוברובין הגיעו עם סוס ועגלה, עליה שקים סודיים שהסעירו את כולם… עד האירוע לא נחשפו הסודות שבתוך כל שק.
הסערה החלה, וההשערות על ביצי יונים סודיות, או פרי חדש שהגיע וגדל בגליל החלו להירקם.
באירוע הידוע, נפתרה התעלומה – משפחת דוברובין עלתה על הבמה והציגה את ההצלחה הגדולה – גרגרי החימצה – הלא הם גרגירי החומוס הגדולים ביותר בארץ שהוצגו לעיני כל וזכו במעמד "ציון של כבוד"
הימים הסוערים של אז מגיעים גם אלינו, ואתם מוזמנים לתחרות הכנת החימצה – החומוס הגלילי המעולה שלנו באחוזה, ברוח משפחת דוברובין.

בתכנית:
נפתח בסיור קצר בבית האחוזה:
פנינה היסטורית המספרת דרך ביקור בחדרי המגורים, בחצר ובגן את קורותיה של המושבה יסוד-המעלה בת ה 133 שנים וסיפור משפחת דוברובין. זהו סיפור על מאבק באתני הטבע ועל אהבה ללא קץ לארץ ישראל. הסיור עובר דרך חדרי הבית והחפצים מ"עליית הגג" משמשים כתפאורה לסיפורים ואגדות "שהיו באמת", העלאת מים מבאר אנטיליה ייחודית בבוסתן, חצר המשק החקלאית.
נסיים בסרט המתעד את האירוע והזכייה בפרס. מומלץ לשים לב לפרטים שבהמשך התחרות ישאלו שאלות, ואחת מהמשימות תהייה לשחזר תמונת משפחת דוברובין

התחרות מתחילה !
נתחלק לקבוצות ונצא לתחרות החומוס המושלם!
לכל קבוצה סינרים אחידים ברוח המקום וכובע ברט (ניתן להזמין סינר ממותג).
בעמדת התחרות יחכו לכם גרגרי חומוס מבושלים ומוכנים לטחינה, מעבד מזון, תבלינים, כלים, צלחות, ופיתות.
שולחן איכרים ייפרש אל מול הקבוצות בו יחכו מטעמים, תבלינים, טעמים מקומיים, מגוון ירקות ועשבי תבלין גליליים

מפשילים שרוולים…
בחצר האחוזה או במבנה הסגור ייפתח מתחם הגיבוש ועמדות הפעילות:

חימצה או החמצה – טוחנים, רוקחים, טועמים, מתקנים טעמים ומשפרים… משלבים יצירתיות, רוח חלוצית ועבודת צוות…

לא על החומוס לבדו… – צלחת תוספות להגשה גלילית ידרשו צילחות, עיצוב, עבודת צוות… וגם שירה תתרום למעמד

הכרזת החומוס המושלם…
צוות השיפוט בשילוב מומחי החומוס מהאחוזה יבחן, יטעם וינשנש…
ומה יקבע מי ינצח? נראות ויופי, ייחודיות וכמובן… הטעם, ההצלחה במשימות הנוספות שיפתיעו את הקבוצה וכמובן- התמונה הקבוצתית בשילוב תלבושות מארון המוזיאון….

ועכשיו… מתיישבים לארוחה!
ההכרזה תתבצע בתחילת הארוחה המפנקת כמיטב המסורת אצלנו באחוזה.

חלק ו' – ארוחת צהריים בשרית וכשרה באחוזת דוברובין
מנות פתיחה
לחם הבית מוגש חם
סלט האחוזה-עגבניית שרי, מלפפון, בצל, בזיליקום וזיתי קאלמטה.
סלט כרוב הדרים- אגוזים קלויים ברוטב וינגרט בלסמי וסילאן.
סלט ירוק – חסה ערבית וחסה עגולה ברוטב וינגרט בזיליקום.
חציל רומני- חציל שרוף על האש בתוספת פלפלים צבעוניים קלויים, עשבי תבלין. לימון ושמן זית
טחינה גלילית תוצרת הבית.
סוגי הסלטים משתנים עם עונות השנה.
שתייה קרה
לצד העיקר.. .
תפו"א בתיבול עשבי תבלין , פלפל שחור גרוס טרי ושמן זית אפויים בתנור.
אורז השף- בתיבול מיוחד של שף המקום ומשתנה מיום ליום.
העיקר גריל מרכזי
נתחי פרגית, החלק הרך הטעים והמצוין לצלייה על גריל פחמים במרינדת עשבי תבלין
קבב עסיסי משובח עשוי מנתחי אנטריקוט קצוצים, מתובל בטעמים חזקים ועשבי תבלין טריים צלוי על גריל פחמים.
מהמעשנה שלנו: אתם תהיו מאושרים שמצאתם אותנו- שף האחוזה חקר ולמד את תורת העישון וגילה שיש טעם בעישון, נתחי חזה הודו טרי מושרה במרינדת השף עשיר בטעמים מעושן על טהרת עצי דובדבן ושזיף.
קינוח מוגש ע"י מלצריות
פאדג' שוקולד עשיר ורך.
מאפה תפוחים אישי חם בניחוח קינמון ברוטב תפוחים.
שתייה חמה: קפה שחור, תה עלים.
מנה מיוחדת- צמחונית/טבעונית/ללא גלוטן – בהזמנה מראש
משך הפעילות: כשעתיים