חבילה 8 – חבילת היסטוריה, מורשת וקולינריה

חלק א': בוקר מתוק אל מול נוף כרמים משכר
נקבל את האורחים שלכם במרכז המבקרים שלנו, נפתח את הביקור בצפייה בסרטון שמתאר את תהליך ייצור הגבינות והיין וניתן להם לספוג את האווירה המיוחדת במקום. לאחר הסרטון נתכבד בכיבוד מתוק וטעים הכולל:מגוון מאפים, מוזלי – העשוי מיוגורט עיזים משובח, גרנולה מובחרת ופירות העונה, פינת קפה/תה, שתייה קרה – מים עם לימון או נענע.

חלק ב': סדנת גבינות
הסדנה כוללת לימוד הפלא של מעבר מחלב עיזים לגבינת עיזים. הסבר על עולם הגבינות, סוגי הגבינות, תהליך הייצור על שלביו , עקרונות יסוד לטיפול בגבינות, מה הם חיידקים טובים ומה הם חיידקים רעים ויתרונותיו של חלב העזים.
בחלק המעשי: כל משתתף יקבל גזיה אישית וחלב עיזים, יכין בעצמו גבינת עזים ויתבלן אותה על פי טעמו האישי.

חלק ג': טעימות והסברים
לאחר סדנת הגבינות נוזמן עם הגבינה שהכנו לטעימות ממגוון יינות הבוטיק שלנו וגבינות מעשה ידי המחלבה ונבחן את הפוטנציאל של כל אחד ואחת מאתנו בטעם הגבינה שהכנו…
משך הפעילות כשעתיים

חלק ד': הסליק- הסודי של כפר גלעדי – "לא מדברים על זה"…
סיור מיוחד, חוויתי ומעשיר המחזיר את המבקרים לאחת התקופות ההרואיות בתולדות
עם ישראל, התקופה שקדמה להקמת המדינה.
משך הפעילות כשעה וחצי

חלק ה': סיור מרתק וחוויתי בחצר תל חי
את סיפור המקום נספר בגוף ראשון, בהצגת דמויות ובתלבושת חלוצים המספרים את סיפורם ומתארים את חייהם, את הקשיים ואת הסיפור המפורסם של יוסף טרומפלדור וחבריו בי"א באדר.
ההדרכה בחצר תל חי נוגעת בערכים של ציונות, חלוציות וההתיישבות באצבע הגליל.
משך הפעילות כשעה וחצי
חלק ד' – מוזיאון אחוזת דוברובין – בואו לחוות ולהתרגש
נגיעה בהיסטוריה ומורשת יכולה להיות חוויה מיוחדת במינה ,מסע אל העבר ב"מנהרת זמן " .
קורותיה של המושבה יסוד-המעלה בת ה 131 שנים הוא סיפור על מאבק באתני הטבע ועל אהבה ללא קץ לארץ ישראל. פרק נוסף בתולדותיה הוא סיפורה המופלא של עליית גר-הצדק יואב דוברובין (1909) וקורותיה של משפחתו הענפה במושבה ובתולדות הגליל.
סיור במוזיאון אחוזת דוברובין ובאווירה מיוחדת של פעם , חדרי הבית והחפצים
מ"עליית הגג" משמשים כתפאורה לסיפורים ואגדות "שהיו באמת" .
באתר המשוחזר:
העלאת מים מבאר אנטיליה ייחודית בבוסתן .
צפייה בתכנית אור קולית "130 שנה של התיישבות" באולם ממוזג
חדרי תצוגה שונים.
"דרך הלחם" תצוגה בה נכיר את תהליכי גידול הדגן .

חלק ו' – ארוחת צהריים בשרית וכשרה במסעדת דוברובין
מנות פתיחה
לחם הבית מוגש חם
סלט האחוזה-עגבניית שרי, מלפפון, בצל, בזיליקום וזיתי קאלמטה.
סלט כרוב הדרים- אגוזים קלויים ברוטב וינגרט בלסמי וסילאן.
סלט ירוק – חסה ערבית וחסה עגולה ברוטב וינגרט בזיליקום.
חציל רומני- חציל שרוף על האש בתוספת פלפלים צבעוניים קלויים, עשבי תבלין. לימון ושמן זית
טחינה גלילית תוצרת הבית.
סוגי הסלטים משתנים עם עונות השנה.
שתייה קרה
קנקני לימונדה ומים.
לצד העיקר.. .
תפו"א בתיבול עשבי תבלין , פלפל שחור גרוס טרי ושמן זית אפויים בתנור.
אורז השף- בתיבול מיוחד של שף המקום ומשתנה מיום ליום.
העיקר גריל מרכזי
נתחי פרגית , החלק הרך הטעים והמצוין לצלייה על גריל פחמים במרינדת עשבי תבלין
קבב עסיסי משובח עשוי מנתחי אנטריקוט קצוצים , מתובל בטעמים חזקים ועשבי תבלין טריים צלוי על גריל פחמים.
מהמעשנה שלנו : אתם תהיו מאושרים שמצאתם אותנו- שף האחוזה חקר ולמד את תורת העישון וגילה שיש טעם בעישון, נתחי חזה הודו טרי מושרה במרינדת השף עשיר בטעמים מעושן על טהרת עצי דובדבן ושזיף.
קינוח מוגש ע"י מלצריות
פאדג' שוקולד עשיר ורך.
מאפה תפוחים אישי חם בניחוח קינמון ברוטב תפוחים.
שתייה חמה : קפה שחור, תה עלים.
מנה מיוחדת- צמחונית/טבעונית/ללא גלוטן – בהזמנה מראש
משך הפעילות כשעה וחצי

חלק ז' – ביקור בחוות התבלינים בחולתה
במקום תוכלו לראות מעל ל-200 סוגים של תבלינים, חליטות, צמחי מרפא ותערובות גורמה מכל הסוגים, כאשר להם מתווספים מוצרי איכות גליליים: דבש, שמני זית, טחינות, ריבות ביתיות ועוד…
חוות "דרך התבלינים" בחולתה מזמינה אתכם לביקור טעים ונעים שבצידו העשרת הטעמים והמחשבה – לא כולם מודעים לכך, אבל חוץ מטעמם הטוב של התבלינים, לכל אחד מהם יש השפעה כזו או אחרת על גופינו. זה יכול להיות בעזרה לעיכול טוב יותר, הורדת כולסטרול ולחץ דם, הרגעה, ואפילו התגברות על מחלות ומצוקות.
קבוצות מטיילים שמגיעות אלינו זוכות כאן להדרכה על עוצמת התבלינים המלווה בדוגמאות פיקנטיות, סיפורים וטעימות.
משך הפעילות כארבעים דקות